Kiválasztva 0 szolgáltató - Ajánlatkérés Ajánlatkérés a kiválasztottaktól

Csoportos ajánlatkéréshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Facebook Google

Regisztráció

Regisztráció

Csoportos ajánlatkéréshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Facebook Google

Regisztráció

Regisztráció

Csoportos ajánlatkéréshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Facebook Google

Regisztráció

Regisztráció

Csoportos ajánlatkéréshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Facebook Google

Regisztráció

Regisztráció

Csoportos ajánlatkéréshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Facebook Google

Regisztráció

Regisztráció

Csoportos ajánlatkéréshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Facebook Google

Regisztráció

Regisztráció

Különleges táplálkozási igények konferenciákon, rendezvényeken - 1. rész


A konferenciák, rendezvények külsős referensei gyakran nem tájékoztatnak bennünket a vendégek különleges igényeiről, amelyek nem csupán a résztvevők étkezési szokásait tükrözik, hanem valós igényekről árulkodnak. Ezekben az esetekben előfordul, hogy a catering kénytelen lesz rögtönözni és előfordul, hogy nincs teljesen tudatában annak, mely igényekről is van szó pontosan.

Ez alkalommal a laktózérzékenységről és a gluténérzékenységről ejtünk néhány szót. Rendkívül fontos, hogy a személyzet tudatában legyen annak, hogy ezek az igények, kérések nem a vendégek kényes természetét tükrözik, hanem nem-betartásuk komoly egészségügyi problémákat okozhat.
A szezonkezdő meetingen szentelhetünk 10-15 percet erre a témára, esetleg szakértő bevonásával külön felkészítő tréninget is szervezhetünk.
Ezenfelül versenyelőnyt is jelent, ha helyszínünk (illetve legfőképpen a catering) eleve felkészül a különleges táplálkozási igények kielégítésére, ezt már a bemutatkozó anyagban, brossúrákban is kiemelhetjük.

Mit is jelent tehát a laktózérzékenység illetve a gluténérzékenység?

Laktózérzékenységről

vagy laktózintolerancia) beszélünk, amikor a szervezet nem képes lebontani a tejben és tejtermékekben található cukrot. Ennek oka a laktáz nevű enzim túl alacsony szintje vagy hiánya a szervezetből. Becslések szerint egyébként a teljes népesség közel 75%-a nem képes teljesen lebontani a tejtermékekben található cukrot, az arány Észak-Európában alacsonyabb, míg Dél-Európában eléri a 70%-ot, Ázsiában és Afrikában pedig akár a 90%-ot is. Ha a laktózérzékeny személy nem tartja be a táplálkozási szabályokat, az eredmény hasmenés, rosszullét, hányás, kiütések… A konferencián való proaktív részvétel tehát ugrott….

A gluténér...

A gluténérzékenység

(vagy lisztérzékenység) a vékonybelet érintő autoimmun betegség, nem gyógyítható, de megfelelő diétával jól kezelhető. Tévedés amúgy egyszerűen lisztérzékenységnek nevezni a gluténérzékenységet, mivel glutén nem csupán a lisztben található, hanem akár a rozsban, árpában is. A betegséget az ezekben a termékekben található fehérjékkel szembeni immunológiai intolerancia okozza, a szervezetben pedig gyulladásos reakciót okoz. A világ népességének körülbelül 1%-át érinti, de előfordulása egyes földrajzi régiókban jelentős különbségeket mutat.

Következő cikkünkben a tejfehérje-érzékenységről és a vegán étrendről ejtünk néhány szót, addig is kellemes nyárutót kívánunk mindenkinek, élvezze a nyáresti vacsorákat a szabadban, a desszert pedig legyen mindig gyümölcs! Garantáltan glutén –és laktózmentes.. :-)

Szép napot kívánnak a Rendezvényhelyszínek Honlapjának munkatársai.


Iratkozzon fel oldalunkra, ha érdeklik az aktuális, kedvezményes ajánlatok, kreatív rendezvényhelyszínek és élményprogramok!


Észrevétele van?

Kattintson ide